sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Herra Kuolema



Viikatemies ei ole mikään harvinainen näky pelissäni, vaikka en simejäni ikinä raaskikaan tahallani tappaa. Eli oikeastaan kaikki simini ovat kuolleet tylsästi vanhuuteen. Joskus olen yrittänyt saada satelliitin tippumaan simini päällä, mutta eipä ole onnistunut. Hassua, sillä joillakin tutuillani satelliitit tappavat jatkuvasti simejä.

En kiinny simeihini niin paljoa, ettenkö raaskisi antaa niiden kuolla. Koitan pelata suhteellisen realistisesti ja pitää ikäerot samoina simien koko elämän ajan. Tämän takia minun on oikeastaan pakko antaa simieni kuolla, jotta realistisuus säilyy. Kyllä sitä välillä tulee juotettua elämäneliksiiriä simien aikuisuuden aikaan, että he ehtivät hankkia tarpeeksi lapsia yms. :) Mutta kaikki kuolevat aikanaan. Ja yleensä simien lapset perivät vanhempiensa ominaisuuksia, piirteitä ja tavoitteitakin, joten edesmenneet simit elävät tavallaan uutta elämää lapsissaan ja lapsenlapsissaan.

Muutama vahinko on käynyt, eli joku simini on päässyt vahingossa kuolemaan (esim yksi raskaana ollut sim, joka ei vain saanut tarpeitaan täytettyä ja en jaksanut käyttää maxmotivesia) ja olen turvautunut haudantakaimeen, jolla saa siis herätettyä kuolleet simit henkiin. maksan aina rutkasti viikatemiehelle, ettei kuollut simi palaa ainakaan zombiena.



Viikatemieshän jää usein hengailemaan taloon, jos talouden viimeinen simi on kuollut. Viikatemies voi tehdä talossa mitä huvittavimpia juttuja, kuten käydä esim vessassa, tosin näin minulla ei ikinä ole käynyt. Yleensä viikatemies jää katsomaan telkkaria (postauksen ylin kuva) tai ottaa drinkin (kuva yllä). Tai sitten viikatemies vain vaeltelee ympäriinsä.



Hyvin useassa tapauksessa simini ovat eläneet erittäin onnellisen elämän, jolloin he kuolevat siis platinamieliallalla. Tällöin viikatemies saapuu hulatyttöjen kanssa hakemaan simiä. Viikatemiehellä itselläänkin on tällöin söpö pinkki kukkaketju kaulassa. (Katso ylempi kuva.)

Välillä ärsyttää kun kaikki simini elävät niin onnellisen elämän ja siksi elävät niin pitkään, että en meinaa millään jaksaa odottaa, että vanhukset kuolevat. Yritän usein pitää vanhusten kanssa samassa taloudessa joitakin nuorempia simejä, joilla on mielekkäämpää pelata. Joskus vanhuksilla on todella tylsä pelata, kun he eivät voi hankkia lapsia (paitsi miehet) ja he ovat monesti jääneet jo eläkkeellekin. Siinä ei jää paljon muuta vaihtoehtoa kuin odotella kuolemaa... Tosin monet vanhukseni harrastavat paljon kaikkea, kiitos vapaa-ajan (lisärin siis). Vanhukset ovat oikeastaan ainoita, joilla todella on aikaa harrastaa.



Muutama lemmikikin on päässyt jo kuolemaan. Lemmikkien kuolemat tulevat välillä aika yllätyksenä, koska en niiden ikääntymistä niin tiiviisti seuraa. Yllä olevassa kuvassa viikatemies on tullut hakemaan Chichi-nimistä chihuahuaa, jonka olen siis itse muokannut, kyseessä ei ole pelin oma chihu. Mielestäni pelin oma chihu on tosi huono, eikä yhtään näköinen, niin tein oman lk chihuahuan. Muutenkin olin hieman pettynyt pelin valmiisiin koirarotuihin, eivät ole kovin näköisiä. Mutta en hirveästi ole jaksanut omia rotuja tehdä, kun lemmikit on vain semmoinen pieni lisä peleihin, en mitenkään erityisemmin panosta niihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti